Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 22:11 - Двама родни журналисти в плен на израелски командоси
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 549 Коментари: 0 Гласове:
0



Най-малко 10 души загинаха, а десетки са ранени при операцията на израелските военноморски командоси, превзели плаващ към Ивицата Газа кораб, при което са срещнали съпротива от страна на пропалестински активисти.
 
Конвоят от шест кораба с хуманитарна помощ за палестинците, воден от турски плавателен съд с 600 души на борда, се отправи към Газа от международни води край Кипър в неделя. Израелската операция доведе до разразяването на сериозна дипломатическа криза. Потвърдена е смъртта на най-малко 10 турски пропалестински активисти, като някои агенции съобщават, че загиналите са 19

На един от корабите бяха двама български журналисти. Това са репортерът Светослав Иванов и операторът Валентин Василев от bTV. Двамата са заминали за ивицата Газа като част от европейска хуманитарна мисия, заедно с група журналисти от водещи европейски медии. По информация на телевизията корабът, на който се намират европейците, не е бил атакуван, но е бил отклонен към израелското пристанище Ашдот.

От българското Външно министерство съобщиха, че двамата български журналисти са невредими. Очаквап се те да бъдат прехвърлени на международното летище “Бен Гурион” в Тел Авив, откъдето ще бъдат отправени с граждански полет за Европа. Българските дипломати в Израел очакват по-късно тази вечер да се срещнат с двамата българи.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180684
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833