Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 22:06 - БНБ резервирана към идеите на Сидеров за регулиране на лихвите
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
0



Ръководството на БНБ изрази своята резервираност към идеите за административно регулиране на лихвите по банковите кредити. Мнението на БНБ е, че на този етап е необходимо преди всичко да се проследи внимателно и обстойно да се анализира развитието на банковата регулация в рамките на Европейския съюз. Това се казва в официална позиция на централната банка след среща на ръководството й с лидера на „Атака” Волен Сидеров.

В рамките на задълбочена дискусия с участието на Сидеров, управителя на БНБ и подуправителите на банката бе обсъден процесът на финансовата регулация в Европейския съюз през призмата на българското членство в Съюза. Водещ акцент в разговора бе споделяне на загрижеността за развитието на ефективно банково посредничество у нас, адекватно на икономическите процеси в страната.

Управителят на БНБ Иван Искров подходи консервативно към идеята на „Атака” за нова икономическа философия и държавно регулиране на лихвите, каза лидерът на „Атака”. На въпрос за това дали идеята е получила подкрепа той отговори: „Като шеф на национална банка Искров разбира се, мисли консервативно”. Сидеров подчерта, че на срещата в БНБ е присъствало цялото ръководство на банката, проведена е много задълбочена и сериозна дискусия. Според него идеята за нова икономическа философия все пак намира разбиране от страна на ръководството на БНБ, защото било необходимо да се мисли за това как България ще се подготви за влизането си в Еврозоната.



Тагове:   БНБ,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203313
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833