Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2010 19:38 - Борисов обвини Първанов в лъжа
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
0



Не считам, че един държавен глава би искал във време на финансова и икономическа криза да се свали правителството, избрано по един демократичен начин, съобщи news.bg.

Това заяви премиерът Бойко Борисов и допълни, че разбира, че оценките, които правителството получава, дразнят президента Първанов и не съвпадат с неговите виждания.
Според Борисов на Първанов не му прави част да говори така, тъй като сегашното правителство е направило много за страната.

Припомняме, вчера президентът Първанов обвини управляващите, че се опитват да всяват страх сред обществото, а и сред медиите. По-късно през деня подобна критика отправи и лидерът на БСП Сергей Станишев, а Ахмед Доган каза, че действията на правителството закъсняват с месеци.

„За съжаление, не аз съм този, който провокира този диалог между институциите", заяви премиерът.
По думите му с повод и без повод президентът всеки ден напада правителството. „И виждате вчера като залп на „Аврора" неговите ортаци Доган и Станишев едновременно атакуват правителството", коментира Борисов.

Премиерът Борисов обаче посочи, че не вижда защо трябва президентът да жали престъпността толкова.

По думите на премиера такава радикална борба с престъпността се очаква от правителството и това, според Борисов, се оценява на най-високо ниво.

По отношение на вчерашните критики на държавния глава Бойко Борисов допълни, че един държавен глава не би искал да вкарва държавата в политическа криза в момента.
А това, че буквално лъже..." - премиерът не довърши изречението си в типичния си стил.

За писмото и въпросите може да прочетете тук...

Бойко Борисов каза още, че вече е изпратено писмо чрез политическия кабинет до всички главни редактори до медиите, чрез съсловните организации, които ги представляват - „да кажат кои медии са били подложени на натиск през последните месеци."

Според премиера Георги Първанов призовава да се прави това, което е правено през последните 15 години, а сегашният кабинет иска промяна.

Той заяви категорично, че с Доган и ДПС няма да се коалират никога. „С Доган ние няма да направим никога това, което Първанов прави с него."



Тагове:   ДПС,   Доган,   лъжа,   Станишев,   обвини,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203936
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833