Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2010 11:34 - Войната Атанасов–Дянков продължава
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1364 Коментари: 0 Гласове:
0



image С пълна сила продължава да се разгаря скандалът, в който главни действащи лица са кметът на Пловдив Славчо Атанасов и финансовият министър Симеон Дянков, съобщи Dnes.bg.

 

Повод стана писмо на Дянков, изпратено до Европейската банка за възстановяване и развитие – ЕБВР. В него министърът в качеството си на гуверньор във финансовата институция, който е длъжен да даде становище по всеки проект, за който банката отпуска пари у нас, препоръча на европейските експерти да не отпускат 30 млн. евро заем на община Пловдив.

 

Според Дянков не трябва данъкоплатците да бъдат товарени с втори заем, а местната власт вече изплаща един 50-милионен, теглен от бившия кмет Иван Чомаков.

Новият кредит, по чиято документация и окомплектуване в продължение на година работиха пловдивските експерти, е нужен за ремонт на 300 малки улици в Града под тепетата.

Писмото на Дянков обаче отложи отпускането на парите. В прединфарктно състояние градоначалникът изригна и определи постъпката на финансист номер 1 като грубо вмешателство в работата на местната власт.

Късно снощи Атанасов, председателят на местния парламент Илко Илиев и 15 пловдивски експерти заминаха за столицата на спешна среща със Симеон Дянков.

„Той обаче категорично отказа да приеме делегацията, разговаря само с мен. Не съм доволен, срещата беше проформа”, каза пред Dnes.bg Славчо Атанасов.

Министърът не е приел предложението на Атанасов за среща на експертно ниво с представители на министерството, на общината и на ЕБВР.

Дянков е препоръчал общината да търси други начини за ремонт на инфаструктурата. Той е посочил като пример теглене на кредит по програма на Европейския съюз JASPERS, там парите се осигурявали безвъзмездно.



Тагове:   Пловдив,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204829
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833