Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2010 16:16 - Прокуратурата с обвинение срещу Станишев
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 674 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2010 16:17


image
Разследващи на високо ниво от прокуратурата съобщиха за BNews, че до дни бившият премиер Сергей Станишев ще получи обвинение по едно от делата срещу него. Разследването на изчезването на секретни разработки на ДАНС от кабинета на Станишев е напреднало достатъчно и ще доведе до повдигането на първия обвинителен акт.

На лидера на БСП ще бъде поискана рекордна гаранция за държавник от такъв ранг в размер на 100 000 лева. Първото дело срещу него ще влезе в съда най-много до края на другата седмица, точно една година след изборния крах на Тройната коалиция, започнал на вота за европарламент през юни.

Срещу Сергей Станишев се водят множество проверки, включително за покровителство на престъпната група „Октопод", проверяват се и схеми за пране на пари на негови близки сътрудници, злоупотреби с пари от държавните фондове и престъпно бездействие спрямо безобразията в ДАНС и Министерски съвет.

Пред разследващите е дал показания и бивш шеф на службите, който е прехвърлил изцяло вината върху Станишев за изчезналите доклади на ДАНС и за протекцията на „мозъка" на групата Октопод.

Има основателни съмнения, че чрез скриването на доклади експремиерът е покровителствал и прикривал корупционни схеми по най-високите етажи на властта. Бившият премиер ще бъде петият член на правителството на Тройната коалиция и вторият от БСП, който ще отговаря пред правосъдието след ексминистрите Валери Цветанов/ДПС/, Нихат Кабил/ДПС/, Николай Цонев/НДСВ/ и Емилия Масларова/БСП/.

Делата срещу Станишев ще поставят началото на мащабно разследване на срастването на Октопода с държавата и механизмите на тяхното взаимодействие.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181861
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833