Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2010 09:04 - Отново български скандал в Европарламента
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове:
1



Евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова обвини пред ЕП правителството на Бойко Борисов в нарушение на демократичните принципи и европейските директиви, свързани с независимостта на регулаторните и контролни органи.

При откриването на сесията на европарламента в Страсбург Хюсменова подчерта, че СЕМ и други контролни органи, призвани да следят за гражданските права, се осакатяват, съобщи БНР.

По думите на Хюсменова в България се променят утвърдени завоевания на демократичната ни система като мандат над пет години, възможност за преизбиране, ротационен механизъм за смяна на състава - все мерки, които гарантират независимостта.

Промяната се прави без анализ, без перспектива, с отдалечаване от добрия европейски опит. Намаляването на разходи е единствен аргумент за осакатяването на органите, които се борят срещу дискриминацията, които регулират медиите, защитават конкуренцията, казва още тя.

От своя страна евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, който също е присъствал в пленарната зала, е заявил, че за първи път от началото на прехода в България има правителство, което проявява истинска воля за борба с корупцията.

Сегашното правителство се бори с всички законови средства срещу нерегламентираното обвързване на политика и икономика, заявил в защита на кабинета „Борисов" евродепутатът Андрей Ковачев.

По думите му отговорът на въпроса защо България е все още най-бедната страна в Европейския съюз, трябва да се търси още в користните намерения на комунистическата номенклатура от края на 80-те години на миналия век.

Той заяви още, че през 20-годишния преход комунистическата партия, използвайки репресивния апарат на Държавна сигурност и пипалата си в тогавашната държавна икономика, е превърнала своята политическа власт и в икономическа, и я е предала в ръцете на своите синове и внуци, като същевременно е запазила агентите си в ключови министерства, банки и промишлеността на страната.



Тагове:   Отново,   скандал,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210189
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833