Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2010 23:01 - Ученички продават яйцеклетките си в Гърция
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 505 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Тийнейджърки от Югозападна България масово продават яйцеклетките си на ин витро клиники в Гърция. Организаторите на престъпната схема пълнели цели рейсове с желаещи да припечелят пари ученички. За тази тревожна тенденция сигнализираха специалисти по изкуствено оплождане на 11- я конгрес по стерилитет.image

Обещанието за лесна печалба примамвало тийнейджърките, но едва ли някой им разяснява какви рискове крие манипулацията, разказват лекари. Донорството на яйцеклетки у нас е безплатно, но нелегалната търговия, така или иначе, се развива зад граница. Много бездетни двойки пазаруват яйцеклетки от чужбина като това им струва до 5 хил. евро. В България платеното донорство е спорадично.

Яйцеклетката - нова разменна монета

image

Обикновено лекарят играе ролята на посредник между продавачката и клиентите.

Друг проблем, който също скоро се нуждае от законова рамка е т.н. сурогатно майчинство. В България то е нелегално, но доста широко разпространено. Бездетни семейства прибягват до услугите на „утроба под наем”, но това излиза доста скъпо. Мераклийки да износят чуждо дете изобщо не липсват. Дори нераждали млади момичета се наемат да го направят само, заради щедрото заплащане.

Българските тийнейджърки не са като другите си европейски връстнички. Нашите подрастващи още преди пълнолетие са печени търговки. Знаят от какво могат да изкарат пари – дали като продават тялото, дали като се спазарят за матката си или яйцеклетките си. Някои продават и готови деца. Всеки би се запитал дали родителите им знаят от къде отрочетата им имат джобни. В случаите, когато проявят интерес, тийнейджърките винаги имат готов отговор. Защото освен добър бизнес нюх, българските ученици са и печени лъжци. Абе друго си е да растеш в условията на сбъркана демокрация.

skandalno.net




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208040
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833