2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. tota
12. getmans1
13. zaw12929
14. stela50
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. getmans1
За да има далавера то масово се обработва допълнително, като въпросната обработка не е в полза на потребителя. За да тежи повече и за да издържа по-дълго време, без да се разваля, месото се тъпче с вода и сол, а понякога се инжектира и вещество подобно на желатин, което го прави по-примамливо на външен вид. И тук, както и при млякото, за проблемите свързани с дистрибутирането и продажбата на пилешкото месо, бият камбаната хората, които отглеждат пернатите. Те не само са прецакани от месокомбинатите, които купуват продукцията им, но много често биват обвинявани за качеството на предлагания артикул.
Както може да се очаква, най-много вода има в пилешките бутчета. Те са най-оборотни и съответно печалбата от тях е най-висока. От там нататък може да се сетите за какво става въпрос при другите популярни пилешки разфасовки.
За да спечелят повече пазари не малка част от фирмите, които предлагат пилешко месо, оставят качеството настрана в полза на ниските цени и големия оборот. По този начин те привличат повече клиенти. Трикове за това има колкото искате. За да предложат най-изгодно стоката си, много компании изнасят за пазара продукти, които на пръв поглед улесняват домакинята. Взимаш, слагаш в тавата и печеш. В повечето случаи пилешките пържолки са овкусени с разни маринати и подправки. Не беше далеч времето, когато подобни подобрители се слагаха само в бялото пилешко месо, за да го направят по-вкусно и крехко. Сега тази практика се прилага и за пилешките пържоли от бут, крилцата, както и върху цели пилета.
Ако подобрителите са в по-голямо количество, твърде възможно е вкусът на месото да е не само особен, но и опасен за здравето. Маринатите съдържат соев протеин, фосфати, гума, карбонати, нитрати и консерванти. Соевият протеин е безобиден на пръв поглед, но разваля вкуса на месото и в повечето случаи е виновен за „нездравословният“ жълтеникав цвят, който придобива то. В големи количества карбонатите могат да доведат до рак. Фосфатите и хидрохлуидите пък удрят по бъбреците и черния дроб.
Така че не се чудете защо пилешкото месо се стопява наполовина, когато го пъхнете във фурната. Купувайте разфасовки само от проверени български производители, и по възможност нека пилешкото месо да е охладено. В случая със замразените пилешки бутчета, инжектирани с разни смъртоносни коктейли, с пълна сила важи поговорката, че скъпото винаги излиза по-евтино.
razkritia.com
Домашната лимонада – чудесна напитка за ...
Плешивите мъже са предразположени към ра...
2. Цвета Кирилова
3. Трибуна
4. Даскал
5. Биатлон
6. САЩ 94
7. Спорт и още нещо
8. Русия 2018
9. Бразилия 2014
10. Дружба 2
11. Квартал Яворов
12. Даскалово/Църква