Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 09:33 - Заместник-министър излетя от властта
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
1



Зimageаместник-министърът на земеделието Преслав Борисов е подал оставка, като мотиви за решението му са "семейни причини", предаде радио „Дарик". Междувременно по медиите беше разпространена информация за конфликт на интереси.

Публикация в онлайн изданието на в. „24 часа" причината за отстраняването му била конфликт на интереси, тъй като е син на един от най-големите зърнопроизводители в Добруджа Пламен Борисов.

Изданието пише още, че заместник-министър е подготвил промени в закона за земята, с които се забранява строеж на ветрогенератори върху земи от първа до четвърта категория, като целта била цената на нивите в Добруджа да не поскъпва, за да бъде изкупена от фамилията му.

Позовавайки се на източници от земеделското министерство "24 часа" пише, че в момента екипът на Преслав Борисов подготвя и промени в закона за търговията със зърно. Според тях само собственици на зърнобази ще имат право да сключват сделки.

Преслав Борисов е заместник-министър на земеделието и храните с ресор Европейски фондове и поземлени отношения.

Роден е в София, завършил е Агрономство в Лесотехническия университет в София, специализира Бизнес администрация в Бъкингамския университет във Великобритания. Като студент е бил управител на „Алианц Каварна" за селскостопанско застраховане, две години и половина е работил като началник продажби за Източна Европа в „Агрилойд", връща се в България и се присъединява към семейната фирма на родителите си за експорт на зърно в Добрич.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203810
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833