Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 09:37 - Масирани операции на МВР
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
0



МВР започна операция с кодовото название „Терористи" на територията на Казанлък. Цел на операцията е залавяне на група, която се занимава с незаконно производство и продажба на оръжия, заяви пред БНТ вътрешният министър Цветанов. Повече от 15 души са задържани в различни части на страната.

В момент на сделка са задържани седем души, част от които са познати отпреди на полицията.  Някои от тях са задържани многократно за незаконно притежаване на оръжие. От седемте задържани, шестима са български гражданин, а един е чужденец с право на постоянно пребиваване в България.

Арестът е станал в момент на сделка за продажбата на пет автомата "Калашников" в гориста местност, западно от Казанлък, в района на язовир "Копринка". Операцията е проведена и от МВР, ДАНС, Областната дирекция на полицията в Стара Загора, НСлС.

Тя се ръководи от заместник-градският прокурор на София Роман Василев, тъй като разследването на групата започва от София, заяви в ефира на БНТ вътрешният министър Цветанов.

Той допълни, че в една от частните работилници, която е на един от задържаните, са намерени и 6 заглушителя за автомат „Калашников" и „Макаров" и заготовка за заглушители. В града има масирано полицейско присъствие по възловите кръстовища.

Паралелно с тази операция, на територията на София е стартирала и друга акция под кодовото наименование „Регистраторите". Тя е насочена срещу фалшивите регистрациите в КАТ и ощетяване на бюджета на държавата. Задържани петима души в София.

Друга полицейска операция стартира на територията на Стара Загора и Раднево - „Сладурите".  Тя е насочена срещу хора, които търгуват резервни части на специализираните трактори, с които се работи в района на мините „Марица изток", „Раднево" и „Гълъбово". До този момент са задържани петима души, като двама от тях са длъжностни лица в Мини Марица Изток.

Освен, че са извършвани доставки на завишени цени и ремонти на завишени цени, участниците в „Сладурите" са имали със свои партньори във Варна, които на основата на завишените цени са източвали ДДС от държавата.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6202620
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833