Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2010 16:40 - Учредиха партия ОТОМАН
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове:
1




image

Юзеир Юзеиров се появи с фес при вчерашния опит да учреди ОТОМАН в Шумен. Снимка: БГНЕС

Втори опит за учредяване на партия ОТОМАН направиха братя Юзеирови – този път в Свищов и този път, май успешен. В петък опитът им да създадат ново политическо формирование пропадна, след като не успяха да привлекат необходимите 500 души.

Тогава братята се заканиха, че до седмица ще учредят партията "нелегално" – на друго място, за което няма да казват на медиите.

Днес те се събраха заедно със свои сподвижници в Свищов – в кръчма в близост до джамията в ромската махала.

За учредяването на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък" (ОТОМАН) обаче отново не се събраха необходимите симпатизанти.

Днес дойдоха едва 50 души, сред които отново имаше непълнолетни.

Братя Юзеирови пък бяха привикани в Районното управление в Свищов, след като  общински съветници от ГЕРБ подадоха сигнал за "събранието" им до полицията, районна прокуратура и до окръжния прокурор на града.

Въпреки малкото хора, присъствали на събирането, Али Юзеиров заяви пред Агенция "Фокус", че партия ОТОМАН вече е учредена и той разполага с протокол с необходимите подписи.
По думите му събраните подписи са 550, организацията на мероприятието минала гладко, а в ромската махала на Свищов е имало полицаи, които са ги охранявали, така че да няма ексцесии. "Наистина нямахме разрешение за това събиране и ще си понесем отговорността. Ще ни съставят актове, но факт е, че партията е учредена", коментира Юзеиров.

След събирането на подписите предстои партията да бъде регистрирана в Софийския градски съд.


Тагове:   партия,   отоман,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210687
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833