Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2010 21:18 - Разказът на пребития в Брюксел български студент
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 664 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.04.2010 21:21


Българският студент Любен, смазан от бой в новогодишната нощ на станция "Порт дьо Намюр" на брюкселското метро, бил нападнат от две различни банди, както сам разказва пред белгийския вестник "Дерниер йор". Вестникът публикува днес материал за "спасилия се по чудо български студент", след като вчера всички телевизии в Белгия показаха заснети от охранителни камери кадри от побоя над него и изхвърлянето на безжизненото му тяло върху релсите не метрото. Предупреждавайки, че кадрите са шокиращи и не бива да се гледат от по-чувствителни зрители, те приканиха онези, които разпознаят двама от участниците в изстъплението, чиито лица се виждат добре, да се обадят в полицията.

Любен, студент по международно право в Хага, бил одобрен за стаж в Европейската комисия, отбелязва "Дерниер йор". Той искал с негов приятел да наблюдават новогодишната заря на централния брюкселски площад "Гранплас". Изпуснали я и решили да се прибират.

Любен носел фотоапарат и в метростанцията направил две снимки, на които имало и група младежи. Сред тях били две момичета, които не искали да бъдат снимани и вдигнали скандал. Любен казал, че не ги е снимал нарочно, после им показал, че е изтрил снимките. Въпреки това момчетата се нахвърлили върху него и започнали да го бият безжалостно.

По време на побоя той изгубил съзнание. След това едва се държал на краката си и приятелят му поискал да излязат от метрото и да потърсят такси. В този момент, според българския студент, се появила втората банда - африканци, вероятно от Руанда. Групата му нанесла нов побой и изхвърлила безжизненото тяло на Любен от 7-8 метра височина на релсите на метрото.

В началото на януари Любен почти загубил зрението на лявото си око, не чувал с дясното ухо, а за да се пооправят три засегнати шийни прешлена в болницата "Еразъм" му казали да носи специална ортопедична яка, за да се държи главата изправена, пише "Дерниер йор".

Според вестника българският студент още не може да повярва, че след случилото се е останал жив и е могъл "да напусне болницата "Еразъм" на собствените си крака, а не с краката напред".

В тази болница той заявил за вестника, че не си спомня въобще как е бил изхвърлен върху линията на метрото. Бесен съм, най-вече, че не мога да си обясня защо вършат такива работи? Как е възможно човек да се държи така? Не съм ядосан толкова на тях, колкото че не ги разбирам! Това, което се случи на "Порт дьо Намюр", може да се случи в метрото навсякъде - в Брюксел, както и в Москва, София, Берлин или Амстердам, добавил Любен.

В полицията отначало не искали да му покажат разпространените вчера видео кадри. Все пак те му казали, че е спасен от двама души, които са го издърпали бързо от линията метрото. Любен им отправя сърдечни благодарности и им пожелава от сърце хубава и успешна Нова година.

Неговите родители в Благоевград бяха скандализирани от проявата на толкова непредизвикано насилие. Те заявиха, че в метрото трябва да има повече полицаи. Портфейлът на Любен бе намерен празен.

Разследването не е довело до нищо, засега, пише накрая "Дерниер йор".


Тагове:   Брюксел,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204649
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833