Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 20:52 - Арестуваха ексвоенния министър при опит да подкупи следовател
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1706 Коментари: 2 Гласове:
1



Бившият министър на отбраната Николай Цонев е задържан във Военна болница, съобщиха от МВР. Той е арестуван като част от провеждащата се в столицата съвместна операция на ДАНС, МВР, НСлС и СГП. От МВР посочват, че е задържан и съдията от Софийски градски съд Петър Сантиров.

Той е посредничил, за да бъде осуетено наказателното преследване, образувано и водено срещу бившия военен министър за нанесени щети в размер на над 120 милиона лева. Сантиров е задържан в дома му в столичния квартал „Гоце Делчев".

От МВР допълват, че освен съдията, при съвместната операция е арестуван и бившият главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов. Това е станало в офис на бул. „Патриарх Евтимий", докато той е предавал на следовател от НСлС сумата от 20 000 евро.

Парите били предложени от бившия министър на отбраната Николай Цонев чрез посредничеството на задържания Попов и на съдията в Софийския градски съд Петър Сантиров.

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев потвърди за арестите.

Днес е Велики Четвъртък според православния календар, един хубав ден преди Разпети петък, заяви той.
Днес ще разпънем трима, коментира още Василев и добави - един бивш министър, един съдия и един бивш главен секретар на Министерство на финансите.

На брифинг в МВР зам.-главният прокурор Бойко Найденов  разказа, че преди около 3 седмици следовател от Националното следствие е подал сигнал, че му е предложен подкуп от негов колега и приятел - действащ съдия в СГС.

Следователят е трябвало да осуети наказателно преследване срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев за сключена неизгодна сделка за изграждане на оптичен кабел „Странджа 2" на стойност 120 млн.лв.

Найденов уточни, че е образувано досъдебно производство, а доказателствата са събрани съвместно с МВР и ДАНС.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Санде - Как ще подкупва?
02.04.2010 11:50
От къде накъде?
Така му се пада.
Абе, нас защо не ни подкупват?
Не е честно.
цитирай
2. анонимен - Санде - Да живее приятелството!
02.04.2010 14:05
Колега и приятел да те натопи - това предателство ли е, завист, или гражданска доблест?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181847
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833