Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 09:16 - Операция Медузите във Варна
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на общиския съвет Борислав Гуцанов и Пенчо Пенчев - началник на фирмата "Градски Транспорт" АД са били арестувани тази нощ при спец-акция на полицията. В ареста е и бизнесменът Даниел Славов, известен във Варна с прякора си Дънката.

Задържаните са уличени за злоупотреби със служебно положение, съобщава радио Варна, позовавайки се на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Всички тези лица са съпричастни към злоупотреба с пари на община Варна за закупуването на автобуси - нови и втора употреба в общината, като голяма част от средствата са отклонени към определени лица.

"По този начин са ощетени варненските данъкоплатци. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БНТ.

Той коментира, че връзката между Борислав Гуцанов и Даниел Славов е на приятелска основа, като това приятелство е било основата за извършване на съответните сделки.

Операцията е наречена с кодовото име "Медузите" и се провежда съвместно с Окръжна прокуратура във Варна. Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров информира, че има събрани доказателства за облагодателстване и източване на общинската каса.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208993
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833