Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 22:09 - Арестуваха шефа на варненския Общински съвет
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1696 Коментари: 0 Гласове:
0



Рано тази сутрин във Варна стартира полицейската операция „Медузи”. Тя се организира съвместно с варненската полиция и Окръжна прокуратура – Варна. Наречена е „Медузи” заради стремежа на участниците в групата да засмукват и изяждат всичко, споделят варненски полицаи.
Засега са проверени 10 адреса, каза министър Цветан Цветанов по БНТ. Проверки е имало и в кабинета на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов, в кабинетите на шефа на "Градски транспорт" - Пенчо Пенчев, на главния счетоводител на „Градски транспорт" Йоана Кръстева, в хотел „Капитол" и офиси.

Задържани са били шефът на Общинския съвет Борислав Гуцанов, варненският бизнесмен Даниел Славов, директорът на „Градски транспорт" на Варна Пенчо Пенчев и главният счетоводител на дружеството  Кръстева. По думите на полицаи задържаните са участвали в група за изготвяне на документи с неистинско съдържание и злоупотреби с общинския бюджет при закупуването на транспортни средства за нуждите на „Градски транспорт" - Варна.

Предмет на разследването са 3 сделки, сключени от “Градски транспорт” ЕАД – Варна, чийто едноличен собственик на капитала е Община Варна, за доставка на рециклирани автобуси от Франция и Германия, реализирани в периода 2003 – 2007 г.
Общата стойност на доставките е около 2 млн. евро, от които по веригата на комисионерите са присвоени две трети. На практика отклонените средства били два пъти повече от платените.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205042
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833