Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2010 20:30 - НДСВ със свой кандидат-президент
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
0



image НДСВ ще участва самостоятелно в предстоящите президентски избори. Това заяви днес в Плевен председателят на партията Христина Христова. Можем да предложим поне три двойки кандидатури, допълни тя, но отказа да посочи имена с аргумента, че е рано да бъдат обявявани евентуалните кандидати.

Партията ще настоява президентските избори да бъдат организирани заедно с местните. Според Христова, по формулата “две в едно” ще бъдат привлечени по-голям брой избиратели, а това ще бъде положително за демократичността на вота, писа Всеки ден. Редовна практика е в държави от Европейския съюз да се организират няколко вида избори заедно, посочи тя. Не е без значение, че ще бъдат спестени поне 23 милиона лева от държавния бюджет, коментира Христова. НДСВ ще настоява със закон да бъде въведена забрана една година преди гласуването да се правят промени в изборното законодателство.

Според Христова, напоследък “в управлението на страната се наблюдава разширяване контрола и намесата на държавата и ограничаване правата на гражданите”. Бюджетът трябва да се пълни чрез създаване условия за развитие на икономиката, а не да се бърка в джоба на хората, коментира тя. Днес лидерът на НДСВ участва в отчетно изборна конференция на местната структура на партията в Плевен.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204389
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833