Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 20:40 - Делят милион на месец от женска плът
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 784 Коментари: 0 Гласове:
1



5-има са лидерите в бизнеса със сексуслуги в София, а общата им печалба всеки месец е около 1 млн. лв. Сред тарторите освен нашумелия напоследък Митко Полицая са Турчина, Пешо Щангата и още двама мъже. Всеки от тях успява да изкара чиста печалба от 50 бона седмично, съобщи вестник 24 часа.

Изчисленията са на експерти в полицията, които следят всяка стъпка на сутеньорски босове, за да съберат доказателства за дейността им. По данни на МВР в момента в столицата действат около 80 сексклуба, част от които са маскирани като стриптийз барове, салони за масажи или козметични студиа.

Имало и доста апартаменти, наети от по 4-5 момичета, които работели отделно, но задължително плащали пак на някой от петимата за охрана и защита от полицията, разказват запознати. Тарифата за тази охрана започвала от 200 лева на момиче за седмица.

Най-силни позиции на пазара на плътта според разследващите има Митко Полицая, който стана известен преди седмици след операция "Октопод". Бившият оперативен работник от МВР успял почти напълно да монополизира проституцията в столицата. Той държи поне 30 клуба, а част от другите заведения за секс му се отчитат с процент от печалбата.

Според оперативни данни на антимафиоти в най-силните си дни Полицая достигал 60-70 хил. лв. оборот на вечер от стриптийз клубовете си и заведения, предлагащи секс.

От години Октоподът почти напълно прегазил конкуренцията в този бранш в София. Част от войната за овладяването му бе и взривяването на два публични дома в центъра на София преди повече от 2 г., категорични са разследващите.

В организацията на Митко Полицая имало няколко нива и повечето от проститутките му дори не знаели, че той е големият бос.

"За най-едрите сводници разполагаме само с чута от трети лица информация. Самите проститутки рядкознаят, че работят например за Полицая или Турчина. Те познават само охраната в своя клуб или виждат човека, който веднъж дневно минава да прибере оборота", разказва оперативен работник от сектор "Контингент и превенция" на столичната полиция.

Турчина също напоследък станал много силен в този бизнес и имал постоянно отворени между 10 и 15 бардака.

Пешо Щангата, който дълги години движеше различни сфери от незаконната дейност на Маргините, в последно време позагубил позиции на пазара на плътта, но все още е силна фигура в този бранш, твърдят разследващи.

През миналата година столичната полиция е разкрила 18 нови сутеньори, които се опитвали да се присламчат в печелившия бизнес. Те са били арестувани при различни акции, а срещу част от тях се водят и досъдебни производства. За последните 12 месеца криминалисти от СДВР са ударили при спецоперации 5 клуба на Митко Полицая.

"Щом ги притиснем, те пръскат момичетата по различни клубове. Когато трябва да се викат тези жени, за да дадат показания, те се крият и не идват. Това бави производствата", обясняват криминалисти.

Веднага след полицейските акции клубове сменяли адреса си. "За да докажем, че някой е склоняван да проституира, трябва да имаме жена, която да се оплаче, но и нещо друго като доказателство срещу думата на заподозрения сутеньор", обясняват полицаите.

Когато попаднат на някой бардак, те веднага проверяват и дали могат да подведат под отговорност собственика или наемателя на жилището, където се практикува платена любов.

В повечето случаи обаче наемателите били подставени лица. Понякога сводниците избирали някоя по-глупава проститутка, казвали й, че я повишават като шефка на дома за секс, и го вземали под наем на нейно име. "Но жената не знае, че при първата проверка точно тя ще бъде арестувана и обвинена, а истинските организатори ще се измъкнат", коментират полицаи. "За да заловим някого, трябва да имаме документи за собствеността на жилището и да има доказателство, че там се предлага платена любов", обясняват те.

Карето между бул. "Витоша" и "Христо Ботев" било най-предпочитано за отваряне на сексклубове и други студиа за платена любов.

Сутеньорите харесвали още районите около НДК, хотел "Хемус" и бул. "Мария-Луиза". Всеки сериозен стриптийз бар имал между 20 и 30 момичета на разположение всяка вечер. В повечето известни места, които правят и най-големите обороти, жените имали договори като танцьорки, сервитьорки или барманки. Така дори полицията да отиде на проверка няма как да ги заловят в нещо незаконно. Барът се използвал като място за намиране и уговаряне с клиенти, а наблизо наети удобни апартаменти се ползвали за плътските удоволствия. Ако клиентът желае, може да отидат и в хотел.

От 150 лв. започва цената за час със средно добра компаньонка или кръшна стриптизьорка, твърдят от полицията. Проверка на "24 часа" в интернет показа, че по-малките клубове предлагат и 1 час стандартен секс срещу 60 лева.

Освен салоните за масажи и козметичните студиа в последно време било модно бардаците да се маскират като барове или други питейни заведения.

"Те си имат обособени сепарета и бар с напитки, а вътре като постоянно присъствие стоят между 10 и 15 момичета. Наблизо в същата или съседна кооперация има стаички, където водят клиентите. Такива заведения има край Халите, също в Сухата река. Подобни барове държи Митко Полицая и няколко други силни сутеньори", разказва оперативен работник от СДВР.

В момента в столицата всяка вечер работят около 500 проститутки. През последната година са регистрирани около 100 нови жрици на любовта. Част от тях идвали от провинцията с надеждата за лесни пари, други били притиснати от безпаричие.

Една част от проститутките се губела от време на време, защото си намирали богати любовници, отивали за известно време в чужбина или решавали да пробват да се издържат с нормална работа. Почти всички обаче се връщали към стария си занаят най-много след 2-3 г.

Често се случвало някое момиче със стаж в бранша да наеме със свои колежки апартамент за сексуслуги. Новината обаче бързо се разпространявала и веднага се появявал някой от бившите й сводници. Той предупреждавал труженичките, че за да работят сами, трябва месечно или седмично да плащат определена сума.

Тарифата почвала от 200 лв. на момиче за седмица, но ако клубът наберял много клиенти, можела да скочи и двойно.

"В много случаи се спекулира с предлагането на охрана, вземат им пари уж за да ги пазят от полицията или от друга групировка. Ако обаче на проститутките наистина им се наложи да потърсят помощ, обикновено тези хора се оказват "в Пловдив" и не могат да помогнат", разказват антимафиоти.

Повечето сводници на високо и на средно ниво живеели доста добре, но без да парадират с много големи доходи. За да ги ударят точно по печалбите, от началото на годината полицаи и данъчни са започнали масови проверки на всички заведения или салони, за които има данни, че предлагат и проститутки.

При част от проверките станало ясно, че масово в шумно рекламирани студиа за масажи, СПА услуги или козметични процедури, съдържателките дори нямали регистрирана фирма.

"Намираме например една тетрадка, а вътре пише Дани, Петя, Краса и т. н., а срещу имената различни суми", разказват полицаи.

БЛАГА ГЕОРГИЕВА



Тагове:   месец,   милион,   плът,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181781
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833