Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 23:17 - Петер Нортхуг с олимпийска титла в ски бягането на 50 км
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
0



Норвежецът Петер Нортхуг заслужи олимпийската титлата в ски бягането на 50 километра класически стил. Световният шампион Нортхуг спечели второто си златно отличие от Игрите във Ванкувър с време 2:05.35,5 часа, съобщи БТА.

Така 24-годишният норвежец стана най-успешният състезател по ски-бягане при мъжете на Олимпийските игри с четири медала след триумфа си в отборния спринт свободен стил и на 50 километра класически стил, както и среброто в щафетата на 4 по 10 километра и бронза в индивидуалния спринт.

В маратонската дистанция Нортхуг изпревари само с три десети от секундата в изключителен финален спринт германеца Аксел Тайхман, който взе втори сребърен медал от Олимпиадата след отборния спринт.

На трето място на 1 секунда финишира Йохан Олсон. За 29-годишния швед това беше втори индивидуален бронз след преследването на 30 километра. Той спечели олимпийската титла с щафетата на "Тре Кронур" на 4 по 10 километра.

Състезанието беше изключително интересно. Три километра преди финала 19 състезатели се движеха в рамките на 10 секунди. 30-годишният Тайхман атакува на последното изкачване и влезе пръв на финалната права.

При опита си да ускори германецът залитна за момент, загуби скорост, което позволи на Нортхуг да го настигне и да го изпревари в последните метри. Олсон пък се възползва от падането на олимпийския шампион на 15 км свободен стил Дарио Колоня от Швейцария на последния завой и в края се пребори за бронза само с половин секунда аванс пред Тобиас Ангерер от Германия.

Колоня пък завърши десети на 12 секунди от победителя.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6199530
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833