Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2010 16:23 - След два дни повдигат обвинение на Масларова
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
0



imageСлед два дни ще бъдат повдигнати обвинения срещу бившия социален министър Емилия Масларова, обяви зам.-главният прокурор Бойко Найденов по БНР. Той припомни, че досъдебните производства са започнали още миналата година.

В момента приключваме разследванията срещу бившите министри, след два дни ще има повдигнато обвинение, до колкото знам на Емилия Масларова и на Валери Цветанов, на който вече е повдигнато и се изписва обвинителният акт. Мисля, че това пак е елемент от това, което вършим, а именно да покажем, че няма недосегаеми, че в крайна сметка едно е важното, който е извършил престъпление, да получи своето наказание, независимо от поста, който е заемал и това ще ни приближи до нивото на една централноевропейска държава”, посочи Бойко Найденов.

По-рано софийският градски прокурор
Николай Кокинов
съобщи, че вече е изпратена призовка на Масларова.

На 5 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска снемането на депутатския имунитет на Масларова, която е разследвана за престъпление по служба. Тогава бившата министърка в кабинета на Станишев доброволно се отказа от имунитета си.
Според прокуратурата, докато е била министър на труда и социалната политика, тя е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, и утвърдените в МТСП вътрешни правила за осъществяване на обществени поръчки.

Така набавила за себе си и за Венцислав Иванов Драганов облага. Щетите са за около 9 807 000 лева. По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Проверката на разследващите показала, че за довършването на сграда в Стара Загора под Аязмото социално министерство е отпуснало 18,8 млн. лв., но от тях действително извършените строително-монтажни дейности са за 7,8 млн. лева.

Останалата сума била присвоена чрез фалшиви протоколи за ремонт, категорични са магистратите. В началото на разследването от Върховната касационна прокуратура оповестиха, че въпросният ремонт е ужилил бюджета с 9 806 601 лева. Ревизори установили, че за довършването на сградата в Стара Загора са похарчени по 2473 лв. на кв. м. Заради нередности при възлагането на обществената поръчка за извършените работи обвинител № 1 Борис Велчев поиска имунитета на Масларова.


Тагове:   Масларова,   обвинение,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6202585
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833