Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2010 22:15 - Калин Георгиев: Барети арестуват мафиоти във всеки град
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0



imageБарети от специализирания отряд за борба с тероризма ще обучат служители във всяка областна дирекция на МВР в страната как да извършват най-ефективно арести на по-сериозни организирани престъпни групи, казва в утрешното издание на в. "24 часа" Главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Миниотрядите от командоси ще се включват при всички големи операции срещу мафията у нас. Всекидневно притесняваме някого от списъка на 300-те най-сериозни бандити в България, казва още главният секретар. Много от потърпевшите от Октопода бизнесмени искали да се срещнат лично с главния комисар или вътрешния министър, за да се уверят, че разследването е истинско. Всяка една връзка на лицата, свързани с разработката и с делото "Октопод", се проверяват. Достатъчността на доказателствата се преценява от други хора, извън изпълнителната власт, ние работим много активно по въпроса посочва Георгиев.

.Ние сме взели необходимите мерки да осигурим спокойствието и сигурността на свидетелите. Факт е, че никой от тях не се е отказал или не е променил показанията си, казва главният секретар в отговор на въпрос дали пуснатите от задържаните по "Октопод" няма да притесняват свиделите. Трябва да конкретизираме с кой октопод, защото октоподи - много.

Всички служители на МВР, за които имаме данни, че са влезли в престъпни връзки, схеми и комбинации, се разследват от "Вътрешна сигурност" - "санитарите на министерството", които помагат на политическото и професионалното ръководство да "разчиства къщичката", уточнява действията на МВР той. Вероятно има. Когато казах, че МВР 20 години е било убивано, това предполага, че през всичките тези години са създавани условия и предпоставки за такива сраствания.

Затова оперативните служби работят. Мисля, че последните проучвания за авторитета на различните институции, сред които е МВР, показват, че ние се справяме добре, подчертава Калин Георгиев, коментирайки има ли и други "октоподи".

Имало е много случаи, когато техните жалби са се оказвали "гласове в пустиня", посочва Георгиев за предишни оплаквания на потърпевши от Октопода. Сезирали са различни държавни органи - полиция, прокуратура, Комисията за контрол на застрахователната дейност... и като резултат винаги са получавали безмълвие. Ние сега ще проверим и ще разровим всички стари дела, каза още Георгиев.


Тагове:   мафиоти,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6209307
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833