Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2010 15:27 - Костов окупира комисията за контрол на ДАНС, според РЗС
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.02.2010 15:31


imageРЗС има достоверна информация, че Иван Костов се е договорил с вътрешния министър Цветан Цветанов да бъде премахнат ротационния принцип при председателството на комисията за контрол на ДАНС и така Иван Костов да остане докато 41-то Народно събрание съществува. Това се казва в декларация на партията на Яне Янев, съобщи news.bg.

РЗС припомня, че по време на изслушването на Алексей Петров в комисията за контрол на ДАНС - „Иван Костов буквално е мрънкал, гледал гузно и на няколко пъти е излизал от залата".

Хората на Янев разполагат със сигурни източници, според които Костов в периода 1997-2001г. е покровителствал контрабандни канали и измамни митнически схеми, за които НСС, а сега и ДАНС разполага с документи.

РЗС настоява да се публикува стенографския протокол от заседанието, при което е бил изслушан Петров. Също така да се публикува и записа на разговора между Костов и Петров две седмици след заседанието.

От РЗС искат в кратък срок да бъде разсекретен и оповестен докладът от януари 1989 на VI управление на ДС, подписан от ген. л-т В. Велинов, отнасящ се за лицата, одобрени за „нова ръководна класа в условията на демокрация на Народна Република България".

От този доклад и приложения към него списък ще стане окончателно ясно, че Иван Йорданов Костов влиза в политиката с подкрепата на ДС и ГРУ, се казва още в декларацията на РЗС.



Тагове:   ДАНС,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210373
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833