Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2010 08:50 - Задържаха Сидеров на летището във Франкфурт
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 711 Коментари: 0 Гласове:
0



imageДепутатът и лидер на "Атака" Волен Сидеров е бил задържан на летището във Франкфурт за непристойно поведение. След като е показал дипломатическия си паспорт е бил освободен, съобщи БНР. Лидерът на "Атака" пристигнал във Франкфурт от София със самолет на "Луфтханза" в 15,30 ч местно време (16,30 ч българско), съобщава онлайн изданието на вестник "Сега". Той отказал да се легитимира, държал се агресивно. Едва когато хора от федералната гранична полиция му дали да се разбере, че ще бъде задържан, Сидеров показал дипломатическия си паспорт.

Униформените не повярвали и го задържали. Местните власти незабавно се свързали с Министерство на външните работи в София. Едва когато оттам потвърдили, че Волен Сидеров е български депутат и че паспортът му е автентичен, той е бил пуснат. Информацията за ареста на Волен Сидеров бе потвърдена от говорителя на МВнР Драговест Горанов, съобщи БТА. По думите на Горанов, Сидеров е направил скандал на борда на самолет на авиокомпания "Луфтханза" и явно екипажът се е свързал със съответните служби за сигурност. След приземяването, когато Сидеров е слязъл на летището, е бил арестуван. Той е заявил, че е българин и е показал дипломатическия си паспорт, в резултат на което е бил освободен, посочи Горанов.

По-късно обаче лидерът на Атака отхвърли твърденията за ареста.
"Твърденията за задържането ми са интриги и дезинформация, коментира  Волен Сидеров по повод информацията, че е бил задържан за кратко на летището във Франкфурт днес, цитиран от БТА.
Имах обяснение с персонала във връзка с обслужването, не съм бил задържан и арестуван, добави Сидеров. Той посочи, че някой от пътниците в самолета, в който е пътувал, е чул разговора му с персонала и е решил "да пусне такава сензация". Явно на някои хора в България много им се ще да бъда арестуван, но за тяхно съжаление не съм, заяви Сидеров.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208734
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833