Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 20:56 - Залагаме на културен туризъм
Автор: nmedia Категория: Туризъм   
Прочетен: 507 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.02.2011 20:58


“Голямата ни цел е да направим туристическия продукт на България популярен, модерен и печеливш” Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на дискусия, посветена на културния туризъм в страната. „Културният туризъм има потенциала да развие националния туристически продукт”, подчерта още министър Трайков. По думите му това е изцяло ново предлагане, което добавя стойност към традиционните продукти на страната, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
 
„Културният туризъм е един от елементите на българския туристически продукт, на които залагаме, за да развием България като целогодишна дестинация”, подчерта още Трайков. Безспорно предимство за страната е огромното културно-историческо наследство. Археолозите продължават да правят открития, пазарът показва голям интерес към алтернативния туризъм и в частност – към културно-историческия. „Това е огромен и недостатъчно използван потенциал, който дори икономическата криза не успя да промени”, подчерта министърът. Тези находки могат да бъдат гръбнакът на културно-историческия туризъм, покрай който да се развиват и другите видове туризъм – винен, поклоннически, еко- и селски, СПА, спортен, гурме и други.
По неговите думи, това е и начин да се повиши качеството на българския туризъм – с разнообразното предлагане да се привличат повече и по-платежоспособни туристи.
Това е и ключът към развитието на потенциала на регионите и преодоляването на сезонността в предлагането.
 
В това отношение е важно, че имаме силния гръб на Европа, която налага концепцията за единна туристическа дестинация „Европа” с водещо място на културния туризъм в националните туристически политики, подчерта още министър Трайков. България, в ролята си на координатор за туризъм и междукултурен диалог по Дунавската стратегия на ЕС, разполага с още един конкретен инструмент на европейско ниво. Това е отговорността и възможността да развиваме туристическия потенциал по поречието на река Дунав.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205039
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833