Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2011 16:58 - Прокълнатият месец за колоезденето
Автор: nmedia Категория: Спорт   
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове:
0



Месец май тази година се оказва прокълнат за колоезденето. Третият етап от обиколка на Италия “Джирото” завърши с трагичен инцидент. При падане загина белгийският състезател Волтер Вейланд. Той загуби контрол по време на спускане, падна и загуби съзнание и бе откаран в болница. Лекарите обаче не успяха да спасят живота на 26-годишният състезател.

На 23 май испанският колоездач Хавиер Тондо загина в странен инцидент, при който спортистът беше намерен размазан между колата си и гаражната врата на ски курорт в южна Испания.
32-годишният Тондо е бил в колата си, за да излезе от гаража на апартамент в Сиера Невада, за да продължи тренировките си за Тур дьо Франс. По неясни причини той е излязъл от автомобила и се е оказал приклещен между колата си и автоматичната гаражна врата.

Тондо, който спечели Кастилия и Леон миналия месец, се считаше за наследник на сънародника си Алберто Контадор. Той е печелил и Обиколката на Португалия през 2007 година, кръг от състезанието Париж-Ница през 2010 година и завърши на шесто място в Обиколката на Испания миналата година.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211444
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833