Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 23:12 - Левски с нов успех над Дъндолк
Автор: nmedia Категория: Спорт   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
0



image Отборът на Левски си осигури безпроблемно преминаване в третия предварителен кръг на турнира Лига Европа, след като победи ирландския Дъндолк във втория мач с 2:0.

В герой за "сините", които бяха надвили своя съперник с разгромното 6:0 на българска земя, се превърна новото попълнение от Локомотив Пловдив Гара Дембеле. Още в 4-та минута голмайсторът получи топката на границата на наказателното поле на домакините и със силен шут не остави никакъв шанс на стража Чери за 0:1. Левски продължи да доминира на стадион "Ориъл Парк" и в 19-та минута Минев не успя да оползотвори отлично подаване на македонския национал Дарко Тасевски.
 
Ирландските играчи започнаха да поглеждат повече към вратата на Георги Петков, но "сините" отговориха с втори гол на Дембеле в 33-та минута. Играч на Дъндолк наруши правилата срещу Лъчезар Балтанов и главният рефер от Турция отсъди пряк-свободен удар на около 30 метра от вратата на домакините. Владимир Гаджев застана зад топката и стреля силно, стражът Чери не се намеси добре, а Дембеле при добавката прати топката в неговата мрежа за 0:2. Дани Младенов можеше да направи резултата класически в 40-та минута, но би неточно.

Левски имаше няколко положения за гол и през втората част, като дори попадение на Исмаил Иса бе отменено заради засада. В 86-та минута бе най-опасното положение пред българската врата, но Петков се намеси блестящо след опасния изстрел на Стивън МакДонъл. В крайна сметка, "сините" спечелиха мача с 2:0 и отстаниха Дъндолк с общ резултата от 8:0. Столичани ще играят в следващия кръг на втория по авторитет европейски клубен турнир срещу шведския Калмар, който отстрани Дачия Кишинев с общ резултат от 2:0. "Сините" ще гостуват на шведския тим на 29 юли, а реванша в София е на 5 август.

БГНЕС


Тагове:   футбол,   нов,   победа,   успех,   Над,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210794
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833