Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2010 23:25 - Топ 10 на най-грешните прогнози на Пеле
Автор: nmedia Категория: Спорт   
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове:
0



image Пеле може и да е най-великият играч в историята на футбола и да е печелил три пъти Световното първенство (1958, 1962 и 1970), но откакто се оттегли, опитите му да се изявява като футболен критик си остават безкрайно неуспешни.

Бразилецът вече е възприеман несериозно от повечето хора във футбола, щом стане дума за прогнози. Преди време Ромарио заяви шеговито: "Пеле е поет, когато си държи устата затворена", а Луиш Фелипе Сколари пусна един вечен коментар: "Вярвам, че Пеле не разбира нищо от футбол. Анализите му винаги са грешни. Ако искате да спечелите титлата, слушайте Пеле и направете точно обратното."

В един шеговит материал, Goal.com подбра за феновете на футбола десетте най-грешни прогнози на легендата.


10. Резилът с Китай

Прогноза: Китай ще преодолее групата си на Световното първенство през 2002 година.

Резултат: Китай завърши последен в група "С", без победи, без равни, без точки, без голове, само с едно "-9" в графата с головата разлика.


9. Испания е шампион

Прогноза: Испания е фаворит за спечелването на Световното първенство през 1998 година във Франция.

Резултат:  Испания не успя да преодолее дори групите, след като завърши равен с Парагвай, загуби от Нигерия и после успя да победи България, но без значение.


8. Колумбия ще изживее американската мечта

Прогноза: Колумбия ще спечели Световното първенство през 1994 година в САЩ.

Резултат: Колумбия отпадна още в първия кръг, след като завърши последна в групата си. За нещастие, резилът дори води до убийството на бранителя Андрес Ескобар при завръщането на отбора у дома.


7. Аржентина, Франция и Мондиал 2002

Прогноза: Аржентина и Франция ще спорят на финала на Световното

Резултат: И двете страни отпаднаха още в груповата фаза, а за да бъде още по-забавно, "петлите" дори не успяха да отбележат гол.


6. Бягство към победата

Прогноза: В известния филм от от 1981 година Силвестър Сталоун и Майкъл Кейн си партнират на екрана с Пеле в мач срещу нацисти. През първото полувреме обаче бразилецът е контузен, като той самият твърди, че не може да продължи да играе, и е изнесен. Неговият отбор губи в резултата с 0:4 и обратът изглежда немислим.

Резултат: Пеле се завръща през второто полувреме и вдъхновява своя отбор за уникален обрат, като на всичко отгоре бележи и фамозен гол със задна ножица. Изводът: дори и в измисления свят прогнозите на Пеле са грешни.


5. Свършено е с Роналдо

Прогноза: Роналдо никога няма повече да играе футбол и това е краят на кариерата му, след като контузи коляното си в мач за Милан през 2008 година.

Резултат: Роналдо отново се завръща на терена през март 2009, вече с екипа на Коринтианс. Феномена бележи 10 гола в първите си 14 мача за тима.

Лампти
4. Ний Лампти - "Новият Пеле"

Прогноза: След като Лампти блесва на Световното първенство за юноши до 17 години през 1991 година, в което още участва и Алесандро Дел Пиеро, Пеле определя ганайския национал  за свой наследник.

Резултат: Лампти не успява да реализира футболния си потенциал, като самият той се смята за преследван от тъмни сили. Халфът се лута между отбори като ПСВ, Астън Вила, Ковънтри, Венеция и Анкарагючю, но без успех.


3. Ники Бармби, редом до Зидан, Малдини и Роналдо

Прогноза: Ники Бармби ще стане световна звезда, редом с изброените имена.

Резултат: Ники Бармби не успява да се измъкне от образа на средняшки футболист. Има 23 мача с националния отбор на Англия, но никога не достига до Световно първенство.


2. Африка ще покори света

Прогноза: Преди 2000 година африкански отбор ще успее да спечели Мондиал

Резултат: Вече е 2010, а африканска страна все още не е преминавала четвъртфиналите на Световно.


1. Бразилия и Световното 2002

Прогноза: Бразилия дори няма да излезе от групата

Резултат: Бразилия е световен шампион.

image



Тагове:   футбол,   бразилия,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208318
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833