Постинг
14.05.2013 13:37 -
Задушена риба по полски
Продукти:
риба - филе
1 глава лук
2 моркова
копър
черен пипер
1 чаша течна сметана
2-3 лъж. ябълков оцет
2 лъж. лимонов сок
1 лимон
зелени маслини
3 лъж. олио
Лука ( нарязан на филийки ) се изпържва в олиото. След това се покрива с морковите ( настъргани ). Върху тях се слагат рибата ( на парченца ). Слага се копър,черен пипер и вода, колкото да покрие продуктите. Залива се с малко мазнина. Сметаната смесете с оцета и лим. сок и с готовата смес залейте рибата. Задушава се на слаб огън до омекване на морковите. Поднася се поръсено с ивички зелени маслини.
риба - филе
1 глава лук
2 моркова
копър
черен пипер
1 чаша течна сметана
2-3 лъж. ябълков оцет
2 лъж. лимонов сок
1 лимон
зелени маслини
3 лъж. олио
Лука ( нарязан на филийки ) се изпържва в олиото. След това се покрива с морковите ( настъргани ). Върху тях се слагат рибата ( на парченца ). Слага се копър,черен пипер и вода, колкото да покрие продуктите. Залива се с малко мазнина. Сметаната смесете с оцета и лим. сок и с готовата смес залейте рибата. Задушава се на слаб огън до омекване на морковите. Поднася се поръсено с ивички зелени маслини.
Фокача с домати, маслини и зелен лук
Задушена пъстърва с лук и зелени маслини
САЛАТА С ДОМАТИ И ПАТЛАДЖАН
Задушена пъстърва с лук и зелени маслини
САЛАТА С ДОМАТИ И ПАТЛАДЖАН
Защото,ако си я правила искам да попитам,може ли лука да не се пържи ,а да се прибави
суров?!
А,и каква риба е за предпочитане да се използва,предполагам бяла риба,хек?
Или?
цитирайсуров?!
А,и каква риба е за предпочитане да се използва,предполагам бяла риба,хек?
Или?
Ще го пробвам в най-скоро време.
цитирайhloris написа:
Защото,ако си я правила искам да попитам,може ли лука да не се пържи ,а да се прибави
суров?!
А,и каква риба е за предпочитане да се използва,предполагам бяла риба,хек?
Или?
суров?!
А,и каква риба е за предпочитане да се използва,предполагам бяла риба,хек?
Или?
а за лука, когато е пържен има друг вкус, но става и суров.
jivi93 написа:
Ще го пробвам в най-скоро време.
Надявам се да ти хареса.