Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2018 12:27 - Патриотизъм за лична употреба
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 2443 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.09.2018 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Най-личната патриотарка на Родината Цвета Кирилова незабавно след като на 02.09.2018 г. повдигнах въпроса за регистрацията на Сдружение „Българи за България”, на 03.09.2018 г., най-накрая пусна документите за регистрация.

Вече има подобно сдружение, което е голяма изненада за всички, участвали в създаването му. Идеята за сдружението беше и на още над 30 човека, като първата среща беше на 22.04.2017 г. в Белоградчик.

За председател беше избрана тя, а за нейни заместници четирима души. Беше решено да се събира по 150 лева на човек за членски внос. Естествено, документи за това не видяхме след това. Учредителното събрание на сдружението беше в София в сградата на БАН - Институт за литература, която се намира на Шипченски проход на 15-ти юли 2017 г. Аз също бях учредител, както и над 30 други българи, които бяхме заблудени, че ще работим за България. 

Цвета Кирилова в работна поза Отново се събираха пари за регистрация и членски внос. На събранието Цвета Кирилова беше отново избрана за председател на сдружението. Интересното е, че братът на Цвета Кирилова – Антон Кирилов, дори не присъстваше на събранието. Членски внос се събираше, като ни беше заявено да го внасяме като дарение по сметка на Сдружение „Азбукари”, беше направена и Фейсбук-група на сдружението. На настоятелните искания на учредителите да се направи регистрация, се отговаряше, че сега, през септември ще има среща, на която ще се реши всичко.

image
                                             Цвета Кирилова в работна поза

Периодично се казваше, че регистрация е направено, но както се установи по-късно, това не беше самата истина.  Когато леко прекалиш с патриотизма Какво обаче се случва? От подадените документи в Търговския регистър научаваме с огромна изненеда, че на 02.06.2018 г., Цвета Кирилова си е направила частно учредително събрание, на което са присъствали общо осем човека – всички нейни близки и доверени лица, включително и брат й, който явно освен в бизнеса, се грижи и за интересите й в патриотизма.

Кои са избрани за Управителен съвет – още по-интересно – избрани са девет човека от присъстващи осем! За заместници са избрани Цветомир Николов и Николай Колев, главен секретар Борис Колев, секретар – личната секретарка на Цвета Кирилова - Яна Трендафилова, а братът – член на Управителния съвет.

Антон Кирилов така и не присъства на наша обща срещо, но пък по семейна линия влезна в управата на сдружението. Още по-интересно е дали братът и сестрата са гласували взаимно за постовете си, като се има предвид забраната в чл. 28 ал.2 т.1 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел, член на Общото събрание да гласува, когато въпросът засяга него или негов роднина.

image
                      Когато прекалиш с патриотизма

Още по-интересно! Но в протокола няма кой как е гласувал и дори с колко гласа е избран управителния съвет.  Както се казва – да й е честито на патриотката новото й Сдружение. Но всички ние, които участвахме в събрания за учредяването и давахме пари за учредяването, искаме обяснения:

Защо не се регистрира сдружението в състава, в който беше на учредителното събрание на 15.07.2018 г.?

Защо никой не ни уведоми за учредително събрание на 02.07.2018 г. и кой взе решение за промяната?

Защо след като не участваме в сдружението, ни бяха събирани пари за регистрацията и членски внос?

Какво стана със събраните пари за „членски внос”, внесени по сметката на „Азбукари”?

Как ще обясни Цвета Кирилова на хората, които участваха в идеята, че си е направила лично роднинско-приятелско сдружение, а всички ние работихме за него?

Не само аз, но и всички истински българи и патриоти, които участвахме в идеята за създаване на сдружението, очакваме да чуем отговорите.

д-р Николай Георгиев
 

Още по темата можете да откриете на адрес http://bgpravda.blogspot.com/2018/09/blog-post_64.html



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6199615
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833