Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2016 10:57 - Потопът на Ной е бил в Черно море, заличил е първата европейска цивилизация
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 996 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дали Великият потоп е само легенда или катастрофа, която променя хода на историята на човечеството? Вижте филма на Нешънъл Джиографик.
Питър Ганди е автор на няколко противоречиви книги за произхода на християнството. Днес той проучва отново едно от най-ужасяващите събития, описани в Стария Завет. Историята за Ной и Великия потоп.

Историята, с която аз израснах е тази от Библията. Битие глава 6 стих 17. И ето аз ще докарам на земята потоп от вода, за да изтребя от небето всяка твар. В Корана пише, а Ной плака, откликнахме ние и го спасихме заедно със семейството му.

Разказ за унищожителен потоп на земята откриваме във всички цивилизации - шумерската, гръцката, индуската, китайската и на американските индианци. Легенди, които са от преди хиляди години.

Много преди Корана, епосът на Гилгамеш, който е писан 2000 години пр. Хр., споменава бурята, която Адат изпраща, за да потопи земята, и като батално клане помете хората. На всякъде има сведения за Великия потоп. Някои учени изказват противоречивото мнение, че мегапотопът удря Източна Европа преди няколко хиляди години. Наричат го дори потопа на Ной.

Те вярват, че най-засегнати са земите около Черно море. Ганди заминава за столицата на България - София. Иска да разбере, какви са били последиците върху древните цивилизации в региона, и какво може да е причинило потопа около Черно море. Над столицата се извисява планината Витоша. Вулканичен връх осеян с пещери. Ганди изкачва планината, за да се срещне с проф. Явор Шопов от Софийския университет.

Казаха ми, че можете да хвърлите светлина върху потопа. Да, но за целта трябва да влезнем в пещерата.

Със своите над 15 км., това е най-дългият пещерен комплекс в България. Има шест нива в лабиринт, в тъмни като рог камери.
На колене през тесните тунели Шопов води Ганди до разкопките и откритието си. Необходим е цял час, за да достигнат до мястото. Най-накрая Шопов казва, че са пристигнали. Пещерата е пълна със сталактити и сталагмити.

Какво ни разказва за потопа тази пещера? Всички тези сталактити и сталагмити са образувани в резултат на дъждовна вода, която се е просмуквала през скалата. Подобно на пръстените по дърветата, определянето на пластовете в тези скални образования позволява да се изчисли количеството дъжд паднало преди хилядолетия.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205338
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833