Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2016 11:04 - Цвета Кирилова: Хей, пичове... Истинските пичове не изразяват любовта си само в конкретен ден
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 769 Коментари: 0 Гласове:
0



На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан или Деня на лозаря - традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон. Днес имен ден трябваше да празнува и един незабравим, и обичан от няколко поколения българи спортист! Магнетичен, открояващ се с безупречен професионализъм и толкова различен! Светлина и покой за душата на БЪЛГАРИНА Трифон Иванов. Животът ще го изживеем така, както подобава.

Важното е да не маркираме, а да оставяме дълбока следа... Историята на виното е толкова стара, колкото и самата цивилизация. И двете са се появили от любов, от Божествената любов. Хилядолетия възхитителната напитка на боговете е опиянявала и омагьосвала всеки, който потапял жадно устните си в нея, а сърцето му започвало да прелива от любов. Ще Ви разкрия нещо. Не си падам по Свети Валентин - празникът на влюбените, защото си имам Свети Трифон Зарезан - една стара традиция, изпълнена с радост, веселие и много запомнящи се мигове. За обичта и любовта няма фиксиран ден.

Да, разбирам ги някои, че поради кратката си история страдат от липса на традиции, за сметка на други, при които честванията и веселията изобилстват в годишния календар. Късмет или Съдба. Какво да се прави! Иначе на всички празнуващи желая здраве и берекет. Правото на избор е много важно. Знаете ли, има някакъв ужасен кич във всички тези огромни червени лъскави балони. Накъдето и да погледна виждам тонове червени по - големи и по - малки сърца да се вихрят на връзка, на лента, на клечка, на пръчка. И зашеметени мъже тичат с букети и червен балон към ресторанти и забави.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ НА WWW.TSVETAKIRILOVA.BLOGSPOT.COM




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6207855
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833