Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2014 21:33 - Бойко Борисов подкрепен и финансиран от нацистка фондация
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Премиерът Бойко Борисов се похвали през личния си блог, че се е срещнал днес с председателя на фондация „Ханс Зейдел“ проф. Урсула Менле и публикува снимка от събитието.

По време на разговора ръководството на фондацията е изтъкнало съществения принос на правителството на ГЕРБ за утвърждаването на България като надежден европейски партньор. В блога си Борисов съобщава, че е получил благодарности от проф. Урсула Менле за подкрепата, която ГЕРБ е оказала в насърчаването на европейските ценности и добри практики в България.

„От Фондация „Ханс Зайдел“ винаги ще стоим зад реалните политики на ГЕРБ, защото оценяваме свършеното през мандата на правителството на премиера Бойко Борисов. Затова ще продължим нашето сътрудничество“, е подчертала проф. Менле.

В същото време обаче немската преса не е толкова благосклонна към въпросната фондация и твърди, че тя финансира проекти с пари на нацисти. В репортаж на телевизия „Дойче веле“ от края на 2012 г. директно цитират твърдения, според, които фондация „Ханс Зайдел“ в продължение на десетилетия е финансирала годишните си награди за народна музика с нацистки пари.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203475
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833