Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2014 21:04 - ГЕРБ е пред разцепление, местна структура скочи срещу Бойко Борисов
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 596 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГЕРБ Благоевград, които на изборите постигнаха много високи резултати, изпратиха декларация до националното си ръководство, в която задават въпроси, свързани с разпределението на депутатските мандати. Дали това не е началото на разцеплението на ГЕРБ.

В текста, подкрепен от всички структури на партията в областния център, се казва, че е крайно несправедливо, хора, които в кампанията са реализирали слаби резултати, да станат депутати, заради избираемото им място в листата. Въпросът към националното ръководство е какви са критериите и правилно и принципно ли са определени те. Поводът за декларацията е отличният резултат на ГЕРБ в община Благоевград и малкият брой депутати, които те вкарват в парламента.

Оттук единствен депутат е Даниела Савеклиева, Йордан Андонов отпадна, заради преференциите на санданчанина К. Котев. Логично идва и въпросът в декларацията, ако критерият е постигнат резултат, то Йордан Андонов би трябвало да стане депутат, а К. Котев от Сандански да се оттегли, както направиха други геребери по страната, уважавайки изборния резултат, а не преференциите.

Ако пък критерият е постигнати резултати по градове, то би трябвало, заради слабия изборен резултат на ГЕРБ в Гоце Делчев техният депутат Георги Андонов, достойно да се оттегли и да освободи мястото на следващия в листата благоевградчанинът. Йордан Андонов, пише struma.com.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181116
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833