Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2014 21:30 - Службите с тотален контрол в информационните мрежи (ДОКУМЕНТИ)
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.06.2014 21:30


Управляващите чрез специалните служби се опитват да наложат тотален контрол върху информацията, циркулираща в глобалната мрежа.

Това става ясно от секретен документ, който Faktor.bg притежава, изготвен и подписан в началото на юни от шефа на Държавна агенция „Технически операции” (ДАТО) Цветан Китов. Това е всъщност новата агенция, която след реформите в системата пое подслушванията, проследяванията и използването на СРС-та. Писмото е изпратено до всички фирми предоставящи електронни съобщителни мрежи и услуги.

Те се задължават „да предоставят на ДАТО пълно техническо решение с възможност за прихващане електронни съобщени в реално време, възможност за непрекъснато наблюдение, както и достъп в реално време до данни, свързани с дадено повикване.” Освен това фирмите трябва да предоставят техническо решение на ДАТО за изпълнение на правомощията й. За целта е необходимо създаването на мониторингов център, който да реализира операциите. Това безспорно ще принуди собствениците предоставящи електронни услуги да направят допълнителни инвестиции за техническо оборудване и софтуер. На 10 юни се е провела вече и работна среща в ДАТО за изясняване на технологията, по която да става това.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА И ДОКУМЕНТИТЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208076
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833