Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2014 00:08 - Откриха олимпиадата в Сочи (СНИМКИ)
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Светът вече е олимпиада. Скиорката Мария Киркова развя българския трибагреник в Сочи по време на откриването на Олимпийските игри.

На трибуните, сред повече от 60 държавни глави бе и министър-председателят на България Пламен Орешарски. Премиерите на няколко от водещите световни сили, включително и президентът на САЩ Барак Обама не присъстваха на церемонията.
image
Церемонията започна с клип на азбуката, като всяка една буква представляваше символи от руската култура. Последва обратно броене и начало на второ действие на частта - "Гласовете на Русия" и операта "Княз Игор" на Бородин. Емблемата на игрите - момиче на име Любов полетя над красотите на Русия - Байкал и Камчатка.

В края на тази първа част, във въздуха бяха издигнати пет цветя, които разцъфнаха и образуваха олимпийските кръгове. За жалост на домакините, едно от тях не успя да разцъфне и един от кръговете бе по-малък от останалите.

Следващата част включваше химна на Русия, последван с издигането на знамето. Петимата, които издигнаха знамето бяха космонавти, сред които втората жена летяла в космоса Светлана Савицкая, както и Тодор Николаевич.

След това започна парадът на нациите. Всяка една страна делегира свой представител, който гордо носеше националния флаг. Нациите влизаха по азбучен ред, с изключение на Гърция, която влезе първа, тъй като първата Олимпиада се е провела там, както и Русия, която бе последната нация, тъй като е домакин на събитието. Българският знаменосец Мария Киркова поведе родните олимпийци в Сочи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК



Тагове:   откриване,   олимпиада,   Сочи,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6196715
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833