Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2014 13:15 - СКАНДАЛ: Борисов наредил на Плевнелиев да иска референдум
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1321 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В обръщения към нацията президентът Росен Плевнелиев  заяви, че ще поиска от Народното събрание да бъде направен референдум в деня на евроизборите. 


Темите са три. Да се приеме ли част от депутатите да се избират мажоритарно, да се приеме ли електронно гласуване, което ще улесни доста хора и последно да се направи ли гласуването на референдуми задължително.

Неговото обръщение скара политиците и те буквално се хванаха за гушите. Мая Манолова припомни, че с третата точка – задължителното гласуване се нарушава Констиуцията на Република България в частта й за свбодното право на избор на българските граждани. Ако това се приеме, то трябва да се промени Конституцията, което пък може да направи само Велико народно събрание, което пък означава в момент на политическа криза избори до дупка.

Още по темата четете ТУК



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. alexs - Лошо няма от референдуми желателно ...
01.02.2014 23:40
Лошо няма от референдуми желателно е да има народа е по-мъдър от политиците ни ....а конституцията подлежи на промяна Щом в такова безвремие е България
Да печеливш ход на президента защото се съобрази с исканията на протестиращите за промяна на изборния кодекс нека и БСП се съобразява с исканията на народа а не с тези на олигарсите и протурската партия ДПС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181739
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833