Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2012 18:14 - Нов потоп се очаква в неделя
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1083 Коментари: 0 Гласове:
1



Нов потоп очаква голяма част от страната в неделя и понеделник. Тогава ще започне активното снеготопене, защото температурите се скочат до плюс 6-7 градуса, предупредиха метеоролозите.

В същото време обаче състоянието на голяма част от речните корита е плачевно и опасността от преливания и наводнения е повече от реална. Едно от най-застрашените области отново се оказва Хасковска заради затлаченото дере на река Олу Дере. В Кричим също бият тревога заради опасността от преливане на язовирите “Кричим” и “Въча”.

В русенското село Долна Студена се подготвят за бедствие, като хората отсега пълнят чували с пясък, заради ледовете, обхванали река “Янтра”, които ще наводнят селото при стопяване.
 
Край морето някои от свлачищата тръгнаха с нова сила. След морската стихия преди няколко дни е откъсната 10-15-метрова ивица от ската над рибарското селище Траката. Голямото вълнение подсилило ефекта от морската абразия, която с преовлажняването на почвата е причинила пробуждане на свлачищните процеси на ската, който е с откос 70 метра. Паднала е оградата на строеж, буквално вдигнат на ръба на скалата..
 
Старо свлачище от миналата есен в село Осеново отново е тръгнало към морето.  3-4 къщи на ската направо са се килнали и след размразяване на почвата сигурно ще се намерят долу на брега.

БЛИЦ




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204148
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833