Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2012 12:36 - Кой печели от сибирските студове в Европа
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 349 Коментари: 0 Гласове:
1



Студът е манна небесна за някои икономически отрасли, пише Френският вестник "Фигаро".

Става дума за същите отрасли, които бяха тежко засегнати от топлата есен и мекото начало на зимата. Сега студовете например стимулират продажбите на супи, които скочиха с 16% само за тази седмица след спад от 9,2% през декември. Студът увеличава и продажбите на какао на прах с 8 процента.

Студеното време дава възможност на модните къщи да започнат да продават най-после зимните си колекции, към които нямаше интерес заради топлото досега време. Същото е в сила и за зимните обувки и ботуши. След 26 януари се забелязва истински щурм на щандовете с добре подплатени обувки и ботуши. Продажбите им са се увеличили 4 пъти.
 
От студа извличат полза и монтьорите. Заради поледицата катастрофите са нараснали и се налагат повече ремонти на автомобили. През последните 3 месеца на 2011 г. топлото време стана причина за 30-процентен спад на дейностите в сектора.
 
Естествено застудяването и снегът са от полза за зимния туризъм. Но ако снеговалежите се задържат, това може на следващ етап да навреди на туризма, защото ще направи пътищата трудно проходими и ще затрудни доставките на стоки.

БТА




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208037
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833