Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2011 15:13 - Терористичният акт в Норвегия довел до вълна от изнасилвания
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
0



Терористичният акт от 22 юли в Норвегия е довел до вълна от изнасилвания. Вече са регистрираните 49 изнасилвания на жени само в Осло тази година. Този притеснителен факт накара норвежкия министър на правосъдието да свика на спешна среща различни полицейски инстанции, съобщи БТА.

Всички възможни ресурси трябва да бъдат мобилизирани за да се спре вълната от насилие, каза той. Само през изминалия уикенд в Осло бяха извършени шест изнасилвания. Не бих искал да давам съвети на жените, каза министър Кнут Стурберге. Ако трябва да съветвам някого, то това са мъжете. Проблемът е мъжки и извършителите са мъже, добави той.

Шведският професор по педагогика и специалист по изнасилвания Петер Гил счита, че вълната от изнасилвания би могла да има връзка с терористичния акт на 22 юли в Норвегия. Нападенията биха могли да се разглеждат като изблик на мъжка агресивност.

Това е само предположение, но ако се окаже, че вълната от изнасилвания в Осло не е временно явление, може да се счита, че деянията на Андерш Брайвик са причина мъжете да преминават границите на допустимото социално поведение.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204870
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833