Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2011 21:57 - Всичко за втория тур на местните избори
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1245 Коментари: 0 Гласове:
0



Кирил Йорданов пак спечели Варна

Кирил Йорданов, номиниран от ГЕРБ, остава кмет на Варна, показаха изборните резултати след балотажа. Той печели 59,1% от гласовете, а Веселин Марешки има 40.9%.

Разликата между двамата кандидати в Пловдив е инфарктно малка

Още не е ясен кметът. Според различните агенции резултатът е в полза за единия или за другия кандидат -  досегашен кмет Славчо Атанасов и кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.

Зеленогорски губи балотажа във Плевен

Поне засега. Малко над 1 процент разлика след първия тур между кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков и дългогодишния кмет Найден Зеленогорски. Разликата след балотажа остава почти същата и кандидатът на ГЕРБ е новият кмет на плевенчани, а дългогодишната синя крепост падна.

Инфарктна битка и в Сливен

Резултатите показват, че в класическия сблъсък БСП- ГЕРБ победител е генералът от столетницата Кольо Милев. Но отново с изключително малка разлика - под 1 процент. До този момент това е и единственият балотаж, който се печели от кандидат на БСП.

След три мандата на кметския пост, Лечков предава щафетата. В стола му сяда червеният генерал.

Смолян реши - кмет вече няма да е Дора Янкова

101 гласа разлика станаха причина за балотаж в Смолян. След 2 мандата червената кметица отстъпва на кандидата на ГЕРБ Николай Мелемов.

Новият кмет на Враца е номинираната от ГЕРБ Петя Аврамова

Тя надделя над независимия Николай Иванов с над 6 процента. В Перник още не е ясно дали Росица Янакиева губи от номинацията на ГЕРБ Ирена Соколова. Спроед данни на БСП печели Янакиева. Резултатът обаче още не е ясен

Традиционно червеният Благоевград смени цвета си

Новият градоначалник е Атанас Камбитов от ГЕРБ. Със съществена разлика след него остава Емил Костадинов от БСП

В Хасково кметът остава същият

Убедителното преимущество от първия тур за Георги Иванов от БСП се запази. Той спечели битката с Иван Панайотов от ГЕРБ с близо 16% преднина.

Новият кмет на Русе е кандидатът на ГЕРБ Пламен Стоилов

Разликата между него и синия Искрен Веселинов е цели 20 процента. В Стара Загора новият кмет е Живко Тодоров от ГЕРБ. Води пред кандидата на БСП Бойчо Биволарски с 50%.

Битката ГЕРБ- БСП в Ловеч завърши с победа за опозицията

Според МБМД новият кмет е Минчо Казанджиев с 52,7% от гласовете. Корнелия Маринова събра 47,5%.

В Ямбол ГЕРБ затвърди позициите си

Досегашният градоначалник Георги Славов печели пред  кандидата на левицата Мариета Сивкова. Във Велико Търново победата отива при Даниел Панов от ГЕРБ. Той печели с 53% от гласовете. За Николай Илиев от БСП са гласували  46,3%.

Денчо Бояджиев печели кметския пост в Разград с 53%

Той е издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП и ДПС. Кандидатът на ГЕРБ Валентин Василев губи с 47% от гласовете. От ГЕРБ твърдят,ч е преднинатана Бояджиев е по-малка. Предстои уточняване на резултата.

Според неофициални информации Красимир Мирев, кандидат на БСП, печели четвърти мандат в Търговище. Кандидатът на ДПС Тунчер Кърджалиев изостава.

Кандидатът за кмет на Видин от БСП Герго Гергов печели изборите с 54,7% Това сочат данните на "Сова Харис”. Кандидатът за кмет на ГЕРБ Владимир Тошев получава 45,3%.

bTV





Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182690
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833