Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2011 20:13 - Държавата трябвало да подобри бизнес средата
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.10.2011 20:19


Кандидатът за президент Росен Плевнелиев и кандидатът за вицепрезидент, Маргарита Попова, издигнати от ГЕРБ проведоха среща с ръководителите на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Ролята на президентската институция във външната политика на страната е огромна и успеха на  Европейския съюз не ни е безразличен, затова бихме искали за видим по-активна роля на президента и в тази посока - каза председателят на БТПП Цветан Симеонов. „Лисабонската стратегия не се случи. Същото може да стане и със стратегия 2020. Защото никой не провери има ли някой виновен за това? Има ли наказани?”, запита риторично той.

По отношение проблемите на бежанците и имигрантите, Симеонов отбеляза необходимостта от специална политика спрямо българските диаспори. Работили сме с 14 правителства до сега и приветстваме идеите за икономизация на външната политика на държавата. Когато президентът награждава с държавни отличия не трябва да забравя и приноса на изявените представители на бизнеса – препоръча председателят на БТПП.

„Идвам с пълен респект към организациите, които представлявате. Познавам Вашата история, международна и национална дейност, познавам идеите Ви. Като човек, който идва от реалния бизнес, знам как се създават и запазват работни места, знам как се печели и как се губи. Убеден съм, че политиците не трябва да правят бизнес, а да създават условия за бизнес, затова вратите на Президентската институция ще бъдат широко отворени за Вас и Вашите идеи. Не може да има работеща икономика, без работеща администрация, без електронно правителство – все Ваши идеи, които аз горещо прегръщам”. – каза кандидатът за президент Росен Плевнелиев, като анонсира основните акценти в своята управленска програма.

Кандидатската двойка обеща да работи за

· Работеща и отговорна администрация, за прагматична Президентска институция

    * Утвърждаване на държавността,
    * Прагматизъм в работата на Президентската институция,
    * Икономизация на външната политика,
    * Активен диалог с представителите на неправителствения сектор.

Плевнелиев се ангажира да създаде към Президентската институция Съвет по икономическа и социална политика, Съвет по регионално развитие и др. обществено-консултативни органи, където реално и ефективно да се провежда диалогът с гражданското общество и да се формулират дългосрочните цели за развитието на страната ни.

Според кандидата за президент, държавата трябва драматично да подобри бизнес средата, а всички стратегически документи да се интегрират и „да започнат да говорят помежду си на един език”. „Президентът трябва да задава дългосрочната посока, като се уповава на идеите на бизнеса и на неправителствения сектор, като цяло”, смята Росен Плевнелиев. „Нашите идеи за икономиката са Вашите идеи. Аз съм прагматичен човек, който знае, че лявото обещава пари, а дясното дава възможност на хората сами да изкарват пари”, каза още кандидатът за президент.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180941
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833