Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2011 19:51 - Всичко за безредиците във Великобритания
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2011 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мащабите на безредиците във Великобритания се разраснаха, като те обхващат нови райони на Лондон. През миналата нощ грабежи и сблъсъци с полицията имаше и в Бирмингам, Бристол, Ливърпул и Манчестър. Масовото мародерство в нощните часове е с такива мащаби, че Скотланд Ярд не разполага с достатъчно служители, за да контролира ситуацията във всички „горещи точки”.

През нощта върлуващите младежи разбиха витрини на магазини и ограбиха намиращите се в тях стоки. Има много опожарени коли, магазини и сгради.

Британската полиция може да използва водни струи и гумени куршуми срещу участниците в безредиците, съобщиха от Скотланд Ярд. До момента полицията не е използвала огнестрелно оръжие и електрошокови палки срещу развилнелите се младежи.

26-годишен младеж, пострадал по време на безредиците в Лондон, почина днес в болница в британската столица. По официални данни около 100 души са ранени по време на инцидентите.

До безредиците се стигна, след като в края на миналата седмица полицията застреля 29-годишен младеж в Лондон. Първоначално мирните демонстрации срещу убийството постепенно преминаха в прояви на насилие.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6207505
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833