Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 21:23 - Долу ръцете от Данчо Лечков
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.07.2011 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Днес станахме свидетели на поредната кампания срещу героя от САЩ 94, Данчо Лечков. В интернет се появи клип, който го определя, като боса на новата мафия. Щеше да е доста забавно, ако не беше толкова трагично. Само в България всеки може да хвърля помия за каквото се сети срещу човек, който накара цяла една нация да ликува. Данчо Лечков постигна много и като футболист и като човек. Явно това обаче не се харесва на мнозина. На завистниците, само мога да кажа – постигнете 10% от това, което е постигнал Данчо Лечков и тогава се правете на медийни звезди.

“Компетентните” български медии, не спират да дават гласност на “доброжелателите” на героя от САЩ 94. Непрекъснато се тиражира, че Лечков в качеството си на кмет на Сливен е съсипал града. Бил разорал улиците, докарал висока безработица (всякаш в останалите градове е по-малка) и си построил няколко хотела. Тези твърдения предизвикаха многобройни проверки срещу Лечков, но нито една от тях не откри, каквото и да е нарушение.

Никой в родните медии не се сеща да спомене, че именно Лечков  ремонтира редица квартали на града, че по време на неговия мандат имаше цялостната подмяна на осветлението в общината, обновената инфраструктура, изцяло преасфалтираните улици и газификацията на Сливен се намират също в графата – забравени. Той бе и човека, който направи възможно футболният отбор на Сливен да играе в А група. 
 
Най-малкото, което дължим на Данчо Лечков за легендарния му гол срещу Германия на четвърфинала на световното в САЩ 94, е да не го замеряме с яйца докато няма присъда. В заключение ще кажа, че хората по света от каманите правят история, а ние от историята правим камани и се замеряме с тях.

Биография

Йордан Лечков Янков е роден на 9 юли 1967 година в гр. Стралджа. Женен е, има двама сина.
Образованието си завършва в Средно политехническо училище по машиностроене - гр. Сливен, специалност "Цифрово-програмно управление" и Национална спортна академия "Васил Левски" - гр. София, Профил "Футбол".

На 10 години започва да тренира футбол. Първите си стъпки прави във ФК "Сливен" под ръководството на треньора Боян Кирчев.
Професионалната си кариера като футболист започва през 1985 година във ФК "Сливен", с който през 1990 година става носител на купата на България по футбол. През 1991 година преминава в ЦСКА. На следващата година става шампион на България по футбол с отбора на ЦСКА. През 1992 година става първия българин, който се налага в Бундеслигата, като преминава за 4 години в немския "Хамбургер Шпортферайн". През 1994 година печели бронзов медал от Световното първенство по футбол - САЩ"94 с националния отбор на България. В периода 1996 – 1997 година се състезава за "Олимпик Марсилия", Франция, а през 1997 – 1998 година играе за "Бешикташ", Турция.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205232
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833