Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2011 22:20 - Какво може да запали Волен?
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1076 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2011 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След поредните изцепки на Волен Сидеров все по-често си задавам въпроса, кой има интерес да подпали етническия мир в страната. Лидерът на "Атака" вече надмина себе си с побоищата пред джамията в центъра на София и физическия сблъсак с бившия депутат от ДПС Корман Исмаилов в студиото на БНР.

Стремглаво падащото доверие към "Атака" е развихрило въображението на самопровазгласилия се за националист Волен Сидеров. Той обаче явно не си дава сметка, че с подобни действия може да запали пожар не само пред джамия, а и в самата държава.

Подобни действия в бивша Югославия не доведоха да нищо добро за Сърбия. Пожарите, които се палят от луди глави завършват по един и същи начин, а именно с разцепление на държавата и кравопролития. Така през 1991 г. в Белград Воислав Шешел, който сега е подсъдим от Международния трибунал в Хага даде началото на гражданската война със свое изказване. Тогава той заяви, че Сърбия е Косово, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения и Войводина.Сега нищо от това не остана в Сърбия с изключение на Войводина, като автономна република.

Именно заради уроците на историята родните политици би трябвало да си мерят приказките и действията, а ако не могат то тогава не без основание се чуват мнения за забрана на политически партии, които нагло си позволяват да нарушават Конституцията.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - Много точно казано
24.05.2011 20:36
Много точно казано
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205394
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833