Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2011 21:55 - Нови разкрития около дейността на Осама
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес бяха оповестени нови данни касаещи дейността на Осама бен Ладен.Ликвидираният лидер на Ал Кайда активно е управлявал и контролирал терористичната мрежа от резиденцията си в Северен Пакистан, обяви американското разузнаване, цитирано от БНТ. Преоценката за ролята на бившия терорист е на база откритите материали при специалната операция. Вашингтон разпространи пет видеоклипа, които опровергават досегашните представи, че бин Ладен е водил номадски живот.

Осама бин Ладен е участвал активно в планирането и вземането на тактически решения, резиденцията в Аботабад е била негов команден и контролен център, обяви представител на Пентагона. На разпространените пет видеоклипа бил Ладен е заснет да гледа как го отразяват по телевизията. Виждат се и репетиции на прословутите му обръщения. Промяната на цвета на брадата, боядисвана в черно при обръщенията, но сива пред телевизора, доказва, че бин Ладен внимателно се е грижил за образа си пред обществото.

Фран Таунсенд - бивш съветник по вътрешната сигурност на САЩ: "Личи, че е имал поглед върху оперативните идеи и планове, използвал е куриери и дискове, за да изпраща своите нареждания и идеи към хората, които ще осъществяват тези планове."

Откритите доказателства при операцията в Пакистан се определят като най-голямата колекция на терористични материали в историята. Единият запис е неизлъчено обръщение към американския народ. Смята се, че е направено между 9 октомври и 5 ноември миналата година около междинните избори в САЩ. Звукът на всички клипове е изтрит, тъй като Вашингтон не желае да разпространява посланията на терорист №1.





Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210266
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833