Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2011 19:50 - Лъсна нов случай на полицейско насилие
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1160 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.04.2011 19:50


image

Спецполицаи са се снимали за спомен на скъп кожен диван, за да увековечат участието си в акцията по задържането на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов. Той беше арестуван през април миналата година заедно с бившия министър на отбраната Николай Цонев и съдията Петър Сантиров. В момента тримата са подсъдими за даване на подкуп.

На прожектиран в съда видеозапис се вижда как полицаите с маски на главите карат оператор на МВР да ги снима в кантората, в която Попов беше задържан, а преди това те събарят на земята обвиняемия и го настъпват по ръцете.

Задачата да преценят полицейските действия ще имат главният секретар на вътрешното министерство Калин Георгиев и главният прокурор Борис Велчев. Показан беше и пълният запис на цялата акция по задържането на тримата. Вместо от пресцентъра на МВР обаче той беше предоставен от Върховната касационна прокуратура, съобщи Дарик.

Подслушването на Тенчо Попов и на съдията Петър Сантиров е започнало с устно разпореждане. На 16 март заместник-градският прокурор Роман Василев се обадил по телефона на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той от своя страна също устно разпоредил началото на подслушването. Ден по-късно е взето и разрешението от Апелативния съд в Бургас. Графологична експертиза показва, че и исканията, и разрешенията за използване на СРС-та са написани с един и същи почерк, тоест от един човек, въпреки че искането идва от прокурор, а разрешението – от съда.

По заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов Дирекция „Инспекторат” ще извърши проверка на случая със задържането на Тенчо Попов, съобщиха от пресцентъра на МВР.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6202677
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833