Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2011 21:37 - Всичко за войната в Либия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1773 Коментари: 1 Гласове:
0



image

Снимка: reuters

Силите на Муамар Кадафи обстрелват ожесточено с ракети Град градовете Зантан и Яфран, които са под контрола на бунтовниците, предаде Франс прес, като се позовава на местни жители. Обстрелът продължавал вече три дни.

Бунтовниците успели да отблъснат офанзива на силите на Кадафи след ожесточени сражения и попречили на настъплението им към Зантан, посочил жител на града. В района на Яфран силите на режима обаче си върнали контрола върху едно село. Зантан е на 145 км югозападно от Триполи, а Яфран - на 60 км източно от Зантан.

Италия предупреди, че ще преразгледа използването на базите си от коалиционните сили за нанасяне на удари срещу Либия, ако мисията не мине под командването на НАТО. Италия позволи да бъдат използвани 7 нейни военни бази. Италианският външен министър Франко Фратини отправи ултиматума, след като Турция блокира усилията на НАТО да одобри военна стратегия, която да позволи участието на пакта в операцията, съобщи БТА.

Като цяло в Съвета на външните министри на Европейския съюз преобладава нагласата, че НАТО трябва да застане начело на военните операции в Либия. Това съобщи след заседанието българският заместник външен министър Константин Димитров, цитиран от БНР.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. dalida - Ти какво мнение имаш по проблема - Либия?
22.03.2011 15:13
Според мен, тази война е излишна. Бъркането на чужденците в либийските вътрешни работи е неправилно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212084
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833