Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2011 19:51 - Минко Герджиков подаде оставка, а Фандъкова
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1163 Коментари: 0 Гласове:
0



Зам.-кметът на Столична община Минко Герджиков подаде оставка тази сутрин. Това е станало заради скандала с презонирането на София и повишените данъчни оценки на софиянци, потвърди кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Като мотив за оставката си зам.-кметът Минко Герджиков е посочил „поемане на лична отговорност“.

Заради увеличените данъци, в Столична община са били изпратени множество жалби и питания от граждани. От думите на Фандъкова стана ясно, че заместникът й Минко Герждиков, който е и автор на проекта за презониране на София, е поел лична отговорност и е подал оставка. В момента тече проверка по случая и когато станат известни резултатите от нея, ще бъде взето решение дали Герджиков ще бъде освободен.

Презонирането на София е било наложено заради разминавания между пазарната цена на имотите и данъчната им оценка. Последната такава кампания е правена през 1998 г., обясни Йорданка Фандъкова. Общината обаче не успяла да обясни увеличението на данъците и затова гражданите останали с впечатление, че са им били надвзети пари.

В столичния кв. Банишора например от 1998 г. до сега са били плащани много по-малки данъци, независимо, че кварталът е бил в различна зона. Оказало се, че при актуализацията близо 19 000 души трябвало да платят 78% данъци повече.

Все пак обаче столичния кмет носи пълната отговорност за това, което се случва със софиянци. В този ред на мисли Nmedia задава въпроса - дали и Йорданка Фандъкова не трябва да понесе лична отговорност и да подаде оставка.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181612
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833