Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2011 20:51 - Тайната на Атрактида
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 2345 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.03.2011 21:00


image
Около Антрактида има доста интересна хипотеза около живота на Адолф Хитлер. Твърди се, че в края на 40-те години американскто разузнаване предава данни на Сталин за това, че Хитлер е жив и се укрива в Нова Швабия, тайна немска база, разположена в земите на Белия континет.

Съветското разузнаване вече знаело за създаването на подобна база, състояща се от два града. Още от началото на 1938 г., немския военноморски флот периодично извършвал курсове към Антарктида. Съгласно немската научна теория, към която се придържало нацисткото ръководство, земята отвътре била куха, и то именно в района на Антарктида, където се намирали няколко входа към тези огромни подземни кухини с топъл въздух. За техен откривател се счита знаменития подводничар адмирал Денис. Немците, които са изследвали Антарктида, са нарекли подземните пещери „райско място“.

През 1940 г. по заповед на Хитлер се започва със строителството на две подземни бази. През 1942 г. към Нова Швабия вече пътуват първите и жители, учени заедно с научното си оборудване.Сроителството на базите се извършвало от военопленици, които периодично били сменяни със свежи полълнения.

За охраната на базите отговаряли войските на СС, снабдени с най-новите подводници.СС-овците разполагали и с подземни бази за реактивни самолети. Също така се смята, че са имали и ракетни установки с ядрени бойни глави. Немската наука, в условията на военна изолация, успяла да създаде ядрено оръжие, на принципа на имплозията (имплозия – обратното на експлозия. бел. пр.).

На своите бази край Амазонка и Аржентина, немците разработвали най-новите реактивни самолети и правели опити с имплозивни бомби. По сведения на американското разузнаване, в края на 1944 г. нацистите са разположили 5 балистични ракети „Фау-2“, създадени и успешно изпитани от Вернер Фон Браун.

Целта им била обстрел на Великобритания и САЩ в последните месеци на войната. Впоследствие, на база на тези разработки са създавали ракетните си сили САЩ и СССР. Независимо от факта, че американците са знаели за съществуването на нацистки бази на Антарктида, отначало е било взето решение да не се нападат. Но после, от опасения, че високите немски технологии могат да се разпространяват свободно из Нова Швабия и да попаднат в ръцете на неонацистите, било взето решение да се нападнат двете бази.

През януари 1947 г. към Антарктида се отправя ескадрила от кораби, заедно със самолетоносач, под командването на контраадмирал Бърд. Покрай заледените брегове се състояли тежки сражения. Имало загуби и от двете страни. Американския десант над базата бил отблъснат и Швабленд устоял.

Имало и второ сражение – през 1949 г. По време на тази операция, немците заплашвали в свободния ефир с ядрено оръжие и това заставило американците да отстъпят. Двете военни операции били строго секретни и до ден днешен подробности за тях няма.
 
 





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182603
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833