Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 21:19 - Кадафи е бил македонски зет
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
0



Либийският диктатор Муамар Кадафи е македонски зет. Това твърдят жителите на тетовското село Порой, в източната част на републиката. Според жителите на Порой втората съпруга на Кадафи Сафия, от която има седем деца, произлиза от тяхното село. "Ние от над 20 години смятаме Кадафи за наш зет.

За първи път видяхме Сафия при американските бомбардировки през 1986 година", разказва бившият учител в Порой Абдулселам Арслани. Според него Сафия е дъщеря на техния съселянин Йонуз Бафтияри, който след края на Втората Световна война живее, като активен борец срещу фашизма в Белград. Там Бафтияри се оженил за красива сръбкиня, която е родила Сафия през 1948 година.

Като ученичка в средното медицинско училище Сафия се запознала с арабски студент, с който станала много близка. "Всички знаехме за тази връзка. Тя беше публична и Сафия не се криеше...Но никой от нас не е подозирал, че този студент един ден ще управлява Либия над 40 години", разказва Абдулселам Арслани.

Малко преди да приключи средното си образование Сафия изчезва от Югославия и никой повече не я вижда. Според Арслани именно тогава тя заминава с Кадафи за Либия.


БГНЕС



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6207524
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833