Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2011 15:03 - Кадафи разполагал с богатство между 80 и 150 млрд. долара
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 790 Коментари: 0 Гласове:
0



Според опозицията в Либия богатството на фамилията на Муамар Кадафи възлиза на 80 до 150 млрд. долара,  съобщи БТА. Интересни неща обаче могат да се научат от дипломатически грами от американското посолство в Триполи, които наскоро станаха публично достояние, благодарение на сайта Уикилийкс.

Грамите разкриват, че фамилията има участие в бизнеса с петрол, газ, телекомуникации, строителство, хотелиерство, медии и стоки за масово потребление. Някои от синовете на Кадафи, както се твърди в дипломатическата кореспонденция, имали навика да се появяват в офиса на шефа на Националната петролна корпорация Шукри Ганем без знанието на баща си. Те принуждавали Ганем да им преведе милиони от приходите от петрол за частните им цели, в противен случай щели да насочат целия петрол към себе си.

Сейф ал Ислям освен това трупал допълнителни приходи от петрол чрез компанията си „Уан-найн”. Твърди се, че сестра му Айша притежава частна болница в Триполи, а държавната телекомуникационна и интернет компания наливала пари в сметката на Мохамед Кадафи. Ал Саади ал Кадафи имал позиции в секторите на недвижимите имоти и туризма. Твърди се, че между него и братята му Мохамед и Мутасим се водел спор за лицензионните права на Coca-Cola.





Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182603
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833